Een lichtplan maken: Tips en Adviezen

Halogeen spots , LED's, RGB, led strip, wandarmaturen, staande lampen, grondspots, hanglampen, solar lampen, 12v, 24v, 230v, MR16, montage enz... Een tuin of pand kun je op tientallen verschillende manieren verlichten, maar hoe maakt u met deze diversiteit van aanbod de juiste keuze? Advies van de specialist is geen overbodige luxe, ik kan u daarbij helpen.

Light2C 1

 

Gouden tips
Zelf verlichting kiezen, is moeilijk. Als u het toch doet, houd dan volgende tips in het achterhoofd.
De basis voor het lichtplan vormt het ontwerp met daarop de belangrijkste onderdelen van de tuin zoals terras, tuinpad, deuren, schutting, bloembak, vijver, pergola, bomen, en verdere beplanting.

 

 

Bepaal daarna de toepassing van de tuinverlichting.
Functionele verlichting voor duidelijke zicht bij oprit, trap, het tuinpad en als inbraak preventie.
Accent verlichting bij onderdelen die extra aandacht verdienen zoals een ornament , boom of struik.
Sfeerverlichting voor de juiste ambiance bij bijvoorbeeld het terras of zithoek. In geval van accentverlichting: bepaal per element de lichtmaat. De grootte van het object bepaalt de lichtsterkte. Hoe kleiner het object, hoe zwakker de lichtsterkte. Combineer daarbij in hoogte voor meer diepte werking.


Bepaal de lichtrichting. Populaire verlichtingstechnieken zijn bijvoorbeeld
Naar boven verlichting: om een object, oppervlak of ruimte te verlichten door een laag geplaatste lichtbron(of in de grond).Zeer geschikt voor muren, hekken, traptreden, oprit en overhangende takken.
Beneden verlichting: met hoog geplaatste lichtbron wordt de meest natuurlijke vorm van buitenverlichting gecreëerd, het zogeheten maanlicht effect
Kruisverlichting : voor het uitlichten van een (kunst)object. Plaats twee of meerdere lichtbronnen op gelijke afstand te opzichte van het object. Deze vorm van belichting zorgt voor een zachtere schaduw.
Zachte verlichting :om de schors van een boom of een mooie natuur stenen muur of klimplant te accentueren .Plaats de lichtbron op een afstand van maximaal 30 cm. De lichtbundel schijnt parallel te opzichte van het verticale oppervlak.

IMG 2463

 

Bedenk dat zwakkere lichtbronnen een grotere plaatsingsafstand tussen elkaar nodig hebben, dan zwakke lichtbronnen. Maar ook het type lichtbron is daarbij belangrijk bij. Tuinverlichting mag niet verblinden. Daarom is het voor tuinverlichting belangrijk dat er een verhouding is met de zichtlijnen in een tuin en de in - en uitgangen licht van bovenaf zal niet snel verblinden.Ook de verlichting vanuit de grond, waar je over heen kijkt ,geeft weinig kans op verblinding. Zorg ook voor contrast. Teveel licht werkt averechts.je ziet het effect van licht pas goed als er ook donkere plekken in de tuin zijn.

 

Webshop
In mijn webshop ziet u alle lichtbronnen, armaturen, kabels en voedingsbronnen onder elkaar staan. Mocht je geen keus kunnen maken of is het lastig, schroom dan niet om contact met me op te nemen. Pratende mensen zijn te helpen.

Tot slot

Kies armaturen die het beste passen bij het soort verlichting en de stijl van de tuin kies voor kwaliteit! Armaturen en lichtbronnen zijn maar een onderdeel van de totaalprijs als ze in korte tijd roesten of de lichtopbrengst terug loopt dan kost vervangen meer.

  •  Met garantie van 3-5 jaar    
  • 14 dagen niet goed, geld terug garantie 
  • Snel iets vragen 06-22542374
  • Expert in 12 en 24V tuinverlichting
  • Vrijblijvende DEMO binnen een straal van 30Km
  • Beleef, geniet en ervaar garantie

 Betalen doe je met:

 

downloaddownload 1download 2download33download22

 

 

TUINVERLICHTING DEMO

TUINVERLICHTING DEMONSTRATIE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HOE LEG IK TUINVERLICHTING AAN?, is het wel veilig, is het mogelijk om onze grote boom aan te lichten of ben je op zoek naar meer veiligheid of sfeer rondom je woning of bedrijfspand. Iedere tuinsituatie is anders.Je struikelt over de mogelijkheden.Om je te helpen met advies en of montage is het verstandig om eens 12 en 24 Volt tuinverlichting uit te proberen. Dit aan de hand van een demokoffer.

 

TUINONDERHOUD IN DE HERFST

HERFST IN DE TUIN

TUINONDERHOUD IN HERFST  Nu de herfst een andere kleed aan heeft en zich gereed maakt voor koning winter is het verstandig om nog enkele tuinwerkzaamheden uit te voeren.Behalve het voor de laatste keer scheren van de hagen en bemesten van het gazon en de beplanting kan men het dierenleven een handje helpen door het kleine blad of het grasmaaisel achter in de border achter te laten.

WA VERLICHTING

24 VOLT VERLICHTING OP MAAT

Je bent geen elektricien? En bent op zoek naar veilige, exclusieve en hoge kwaliteit armaturen. De oplossing 24V tuinverlichting van WA verlichting. 24V is laagspanning, veilig, je kunt geen stroom krijgen en.... het is eenvoudig aan te leggen.

Voordelen tuinverlichting webshop

icon-package  

Gratis verzending

icon-ideal  

Veilig en flexibel betalen

icon-warning shield  

Altijd bereikbaar

icon-thumb  

27 jaar ervaring in Deurne e.o

icon-delivery  

3-4 Dagen levertijd België 5-6 dagen